• وبلاگ : وب سايت علوم اجتماعي
  • يادداشت : درس سوم تاريخ سوم
  • نظرات : 1 خصوصي ، 33 عمومي

  • نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    + فاطمه نامداري 

    مرحوم آيت الله حاج سيد علي بهبهاني يکي از بزرگان علما و مراجع شيعه در استان خوزستان و اصفهان بود. معظم له مجتهدي متبحر، فقيهي محقق، سيدي کريم و بزرگوار و بارعي خاشع و خدا دوست بود. مرحوم بهبهاني، در اوايل قرن چهاردهم در بهبهان به جهان ديده گشود و در آخر قرن مذکور ديده از جهان فرو بست.

    آيت الله بهبهاني از سنين کودکي تا هجده سالگي در زادگاه خويش مقدمات علوم را طي کرد. در سال 1322 عازم نجف گرديد و پس از پيمودن سطوح فقه و اصول مدتها از حوزه درس پربرکت آخوند خراساني استفاده نمود و بعد از فوت اين استاد سالها از محضر آيت الله نوري، آقا شريعت اصفهاني و اعلام ديگر بهره مند گرديد و بعد از خاتمه تحقيقات و رسيدن به اجتهاد در جمله اساتيد حوز? عراق در آمد. اما ضمن مسافرتي به ايران در هنگام مراجعت به نجف اشرف خانواده او در رامهرمز مريض شد و مدتي در اين شهر اقامت گزيد. به هنگام عزيمت از اين شهر با اصرار زياد مردم در اقامت بدين شهر ترک نمود و چند سالي به خدمات مختلف تدريس فضلا و ايجاد مدارس و ابنيه ها آثاري جاويد از خويش به جا گذاشت.

    مرحوم آيت الله بهبهاني در اواخر عمر سالها از علما و مراجع بزرگ خوزستان و اصفهان بود. همان گونه که به ياد داريد بحمد الله از عمري طولاني برخوردار بود. معظم له شش ماه از فصول گرم را در اصفهان و شش ماه ديگر را در خوزستان اقامت مي نمود و از فيض وجودش اهالي اصفهان و اهواز و آبادان ورامهرمز بهره مند مي شدند. در اصفهان مدرسه صدر به تأسيس خارج فقه و اصول مشغول بود و علما و آيات اصفهان از محضرش استفاده مي نمودند. روزها اغلب در مسجد امام و شبها در مسجد سيد اقامه جماعت داشت و بعد از نماز عشا مبلغين زبردست امثال شهيد هاشمي نژاد و آقاي فلسفي و... مردم را براي انقلاب اسلامي آماده مي نمودند.